torsdag den 5. april 2012

Banankage uden mel, sukker eller smør

HVAD!? EN KAGE UDEN MEL, SUKKER, ELLER SMØR!?



Ja i læste rigtig, dette er et blogoplæg om en kage lavet på hverken mel, sukker eller smør!
I sidste uge sad jeg og læste blogs, hvor jeg pludselig faldt over en blog skrevet af en pige ved navn Anna Würst.  Det er en rigtig hyggelig blog, som jeg kunne bruge timer på at sidde og læse igennem. Et af hendes blog oplæg var om en kage uden mel, sukker og smør. Og eftersom jeg er en meget stor synder inden for kage, og næsten altid har ment at kage stort set kun skulle bestå af ovenstående, tænkte jeg at det kunne umuligt smage godt!
Derfor skulle denne opskrift testes, og det endte med at kæresten blev overtalt til at vi skulle bage.
Kagen tog lidt tid at lave eftersom at mandler og dadler skulle blendes, ikke at det normalt ville tage tid, men jeg endte med at komme op og slås med vores blender....

Hemmeligheden bag kagen er at erstatte mel med mandler, sukke med bananer og dadler, og smør med æg. Kagen er stadig fyldt med kalorier men de giver de giver den ''gode'' form for energi frem for den ''dårlige'' man kan få ved normale kager hvor man får ustabilt blodsukker.

Jeg må ærligt indrømme at jeg er utrolig positivt overrasket over kagens smag. Den er faktisk super lækker, men mætter meget hurtigt. Den er et rigtigt godt alternativ for de snacks man nogle gange finder ude i køkken- og køleskabet. Og så er der til flere dage, vel og mærke du følger nedenstående opskrift.


400 g dadler
200 g mandler
5-6 spsk kokosolie (Det kan man dog erstatte med rapsolie)
Saft fra én presset appelsin
1 tsk vaniljepulver (Anna skriver dog følgende: ,,ikke vaniljesukker, køb rigtigt vaniljepulver, f.eks. fra Urtekram'' Men vi brugte vaniljesukker og det fingerede fint..)
2 tsk kanel
En knivspids salt og peber
6 mellemstore økologiske æg
50 g 85% chokolade
2-3 bananer
- Evt. Extra chokolade som kan puttes ovenpå kagen.


Start med at Tænd ovnen på 160 grader. Blend nu mandlerne, og kom derefter dadlerne i og fortsæt blendnineng- Det var her jeg kom op og slås med blenderen, så her kan det være en god ide at hælde 3 af æggene i, samt appelsin saften og olien. Mens de 5 ting står og bliver til grød, kan man her hakke de 50 g. chokolade, som skal bruges om lidt. Kom nu hele ''smoothien'' over i en skål og lad det stå mens du nu blender bananerne (evt. sammen med et æg, for at få ''smoothie konsistensen'' Hæld nu de blendede bananer over i skålen og få det blandet godt sammen med resten af ingredienserne. 


Smør en breddepande eller springform med noget kokosolie, eller brug bagepapir. Og hæld kagedejen deri, og sæt den i ovnen i ca. 40-45 min. 
(Før den har været i ovnen) 

(Efter 45 min. i ovnen)


Lad dejen køle af inden den serveres, da kagen lige skal have lov at sætte sig. 
-Hvis extra chokolade ønskes på toppen, kan det være en god ide at hakke den fint og drysse på kagen, mens den stadig er varm. 
(Her er chokoladen blevet drysset på, og er begyndt at smelte)

(Her er chokoladen smeltet, og den er blevet fordelt med en paletkniv)


Jeg håber i kommer til at nyde kagen ligeså meget som vi gjorde. 
Pas godt på jer selv og hinanden
God påske!
Xoxo Emilie

2 kommentarer:

  1. Ved du om man kan erstatte dadlerne med noget andet? Jeg må nemlig ikke spise dadler...

    SvarSlet
  2. Uha det ved jeg faktisk ikke, jeg fandt nemlig opskriften på nettet!

    SvarSlet