fredag den 20. april 2012

Hindbærsnitter til hver en tid

Så er det endelig blevet den længe ventede fredag, for nogle står aftenen på fest og ballade, og for andre står den måske på hygge med venner eller familie. Men uanset havd du skal, kan man altid pifte stemningen op med lidt kage!
Som jeg før har nævnt er jeg en stor synder inden for kage. Jeg vil meget hellere synde i et godt stykke kag end vingummier fra Haribo. Min største synd er formentlig muffins og chokolade kage, men i stor grad muffins. Jeg ved ikke hvorfor, men kage i mini størrelse er bare fantastisk. Under kategorien ''Kage i mini størrelse'' tilhører selvfølgelig den mange års berømte hindbærsnitte. Hindbær snitten har vi kendt i evigheder, og tilhører kategorien tørkager under kage familien. Tørkager  i Danmark består stort set altid af mørdej med fx. kagecreme, remonce, makronmasse, eller i dette tilfælde Hindbær marmelade. 
Da jeg gik i folkeskole havde jeg formentlig en af verdens sejeste og sjoveste historie lære, som også var en kender af en god hindbærsnitte. Han fortalte os den nemmeste og lækreste opskrift på banditterne, og den har i så fornøjelsen af at få nu. Så tusind tak til min gamle historie lære Kim for denne super nemme og lækre opskrift.

Opskriften er ''easy peasy'' at lære man skal bare huske dette tal: 3211

300 g. mel (Her har jeg dog forsøgt at erstatte 50 g. mel med 50 g. rugmel)
200 g.smør
100 g. sukker
1 æg
 - kan i se tallet?

Bland alle tingene sammen i en skål, og sæt det derefter på køl i 20 min.


Derefter tager i 2 stykker bage papir og lægger frem. Nu tager i og deler dejen i 2 klumper og ruller dem ud på hver af deres stykke bagepapir, så dejen nu kun er omkring 0,5 cm. tyk. Grunden til at i skal rulle det ud på bagepapir, er for at det er lettere at styre når i skal lægge de 2 lag sammen. 
- Smør den end side med marmalade. I kan sagtens bruge andre marmelader end hindbær, jordbær er et godt alternativ. 


Bag de kommende snitter i ovnen på 200 grader i 20 min. 


Nu kan i passende skære dem ud, for dejen er stadig blød. Når dejen er kølet af kan i pynte med glasur. 
-Glasuren har jeg lavet på pastoriserede øggehvider og flourmelis. Jeg har ikke nogen opskrift på det, jeg prøvede mig bare frem. 



Nu kan i evt. pynte den yderligere med noget drys. Normalt ville man bruge tivoli drys, men da jeg ikke lige havde det, blev det noget blåt jeg havde liggende i køkkenskuffen. 


Skær nu snitterne ud igen, i kan sagtens stadig fornemme de tidligere skæringer.

VOILA så er i faktisk allerede færdige! :-) 

At erstatte 1/6 af melet med rugmel, gjorde faktisk at snitterne blev lidt lækrere end de normalt er, så det var et vellykket ''forsøg''

Bon appetit ;-) 
Xoxo Emilie










Ingen kommentarer:

Send en kommentar