torsdag den 29. november 2012

Sund og SU venlig kødsovs


Her for i min opskrift på en sund og SU venlig kødsovs, den har fået både min familie og kærestes accept, så mon ikke I også kan lide den? - Det håber jeg at i kan J

Ingredienser      
  •     ½ kg. Oksekød (så lav fedt procent som mulig)
  •       1 gul og 1 grøn peber (farven på peberne er efter ejet valg, jeg tog bare hvad vi havde i         køleskabet)
  •        3 gulerødder
  •        2 løg
  •          7 fed hvidløg
  •     En dåse Kidney bønner
  •        Krydderier som: basilikum, oregano, salt & peber
  •     2 dåser flåede tomater, og 1 billig kopi på dolmio pasta sovs.




Først pilles og derefter skæres løgene ud, personligt bryder jeg mig ikke om løgenes konsistens, så derfor skærer jeg dem ud i meget små stykker, for ikke at støde på dem. 



















Løgene steges let i en stor gryde i olie.
Det ser måske lidt voldsomt ud med al den løg, men bare rolig, det er det slet ikke!

Når løgene er svitset, kommes de 7 fed hvidløg i. Hvordan man vil hakke dem er op til en selv. Jeg brugte en hvidløgs presser. 
Derefter kommes kødet i, og der røres rundt en gang imellem til alt kødet er blevet brunt. 

Mens man venter på at kødet bliver brunet, er der snildt mulighed for at skære grøntsagerne. Så endnu en gang skærer jeg dem i små stykker, for at det ikke virker for voldsomt at få i munden. 
Bonus Ved at grøntsagerne er små, opdages de ikke nær så let og man har tendens til at tro det er kød. 
Grøntsager, Kidney bønner, de flåede tomater, og pasta sovsen kommes nu i og der smages til med krydderier. 
& VOILA! Færdig kødsovs, nok til flere dage, eller hvis man får gæster :-) 


Bon appetit! 
Xoxo Emilie 


2 kommentarer:

  1. tror du man kan lade være med at putte kød i??
    haha, jeg er anonym

    SvarSlet
  2. Ja det kan du selvfølgelig godt, du kan altid supplere med spinat eller flere bønner :-)
    - Hvis du er vegetar kan du altid komme laks i, det er også super!

    SvarSlet